Gede Homestay - Lovina Bali

   GEDE HOMESTAY      TRIPS LOVINA    ROUTE & CONTACT    GASTENBOEK  FOTO'S   LINKS 

dutch | english   

 

Gede Homestay in Lovina, direct aan het strand
Gede Homestay in Lovina, direct aan het strand

Welkom op de website van Gede Homestay in Lovina op Bali. Gede Homestay ligt direct aan het strand van Lovina op ongeveer twee kilometer van het centrum. De homestay heeft zeven mooie, schone en betaalbare bungalows. In het restaurant van Gede Homestay heeft u een schitterend uitzicht over de zee. (homestay = 'pondok wisata' in het Indonesisch). Gede was een visserman in Lovina totdat hij 18 jaar geleden besloot om te stoppen met vissen om samen met zijn familie een homestay op te zetten.

Deze website is gemaakt door een Nederlandse bezoeker van Gede Homestay na een bezoek in 2003 and 2005. Na een geweldige tijd op Bali en enkele onvergetelijke trips met Mister Gede besloten we onder het genot van een Bintang een website voor de familie Gede te maken. Mr. Gede wist nauwlijks wat internet was, terwijl homestays van buitenlandse eigenaren al op internet waren te vinden. Wij hebben hem uitleg gegeven over internet, terwijl hij ons informeerde over de geschiedenis en ceremonies van Bali.

De Homestay van Mister Gede ligt direct aan het strand van Lovina. Het restaurant van Gede Homestay heeft een fantastisch uitzicht op de zee en zonsondergang. De Homestay heeft een ingang aan het strand en door een nauwe gang aan de achterzijde.

Lovina is vooral bekend door dolfijnen-trips en de authentieke Balinese sfeer. Mensen die zoeken naar die traditionele Balinese sfeer en gastvrijheid zijn bij Gede-Homestayop het juiste adres. Gede Homestay is een kleinschalig homestay met schone kamers. U kunt kiezen uit een eenvoudige bungalow met koud water, of een luxere bungalow met een bad, warm water en airco. Doordat er meestal een lekker briesje waait is een airco geen noodzaak. Voor het restaurant van gede Homestay staan enkele ligbedden met uitzicht op zee, waar men lekker kan relaxen zonder lastig te worden gevallen door verkopers. Sowiezo zijn er in dit gedeelte van Lovina weinig verkopers op het strand.

De bungalows hebben 1 slaapkamer met een aparte badkamer/ toilet. Het is mogelijk om een extra bed in de bungalow te plaatsen, in de meeste bungalows staan al genoeg bedden voor 4 personen. In 2008 zijn de eenvoudigere bungalows gerenoveerd en beschikken nu over een bad en airco. Iedere bungalow beschikt over zitjes voor de kamer waar men uitzicht heeft op de kleine, maar kleurvolle, tuin.

Een Bungalow kost ongeveer 120.000 Rupiah (8 euro) voor een eenvoudige bungalow en ongeveer 150.000 Rupiah (9,5 euro) voor een bungalow met warm water en een fan of airco. Op Bali betaal je per bungalow en niet per persoon! Een simpel ontbijt is inbegrepen, maar je kan ook een uitgebreid ontbij bestellen. Het restaurant van GedeHomestay is elke dag open en je kan hier terecht voor een verfrissend drankje, middag eten, of een lekker diner met verse ingredienten van de plaatselijke markt.

ketut & Gede
Gede en zijn zoon Ketut in de bungalow tuin

Front of the bungalow

Pool  Pool

 
+ Lekker relaxen op de zitjes voor de bungalow en tuin
+ Bungalows met een fan of airco
+ Bungalows met warme douche, bad en schoon toilet
+ Een simpel ontbijt en belastingen zijn inbegrepen
+ De dames in de keuken koken heerlijk met verse ingredienten
+ Een traditionele homestay van een Balinese familie
+ Frisse zeewind en schitterende zonsondergang inbegrepen
+ Direct aan het strand van Lovina, 2 km van centrum
+ Enkele ligbedden aan het strand op eigen terrein
+ Perfect voor backpackers en mensen die rondreizen
+ Goedkoop, schoon, kleinschalig en gezellig
+ Mr. Gede kan transport, dolfijnen trips en dagtripjes verzorgen
+ Er is geen zwembad op het terrein van de homestay, maar je kan gebruik maken van het zwembad van de buren
  

Gede Homestay,  Lovina Bali
lekker slapen
Gede Homestay Bali
2 tot 4 slaapplaatsen

Voorkant Bungalow
Zitje voor bungalows
Bungalows met bad
Schone toileten, douche en bad

 

Restaurant Gede Homestay Lovina
Restaurant Gede Homestay met uitzicht op de tuin & zee met geweldige koks

 

VOLGENDE PAGINA, TRIPS >>>

 

 GEDE HOMESTAY - LOVINA BEACH BALI - PHONE: (0362) 41526